Verschillende vormen aan seksualiteit

Vorige week, in een bepaald programma vertelt iemand hoe haar moeder niet kon begrijpen dat ze panseksueel is. Panseksewhat? En dan denkt de blogger in mij, heel veel mensen weten niet wat een panseksueel is. Dus er maar eens een blogpostje aan wijden.

Er zijn vele verschillende vormen aan seksualiteit. Beginnen met die panseksueel. En ik leg er ondertussen ook wat andere uit. Gratis en voor niets.

– panseksualiteit = Iemand die zich aangetrokken voelt tot alle geslachten. Daarin verschilt hij/zij van een biseksueel. Bi-seksueel impliceert namelijk 2 geslachten man of vrouw. Panseksuelen kunnen ook verliefd worden of seksueel aangetrokken tot transgenders. Biseksueel gaat uit van zwart/wit. Panseksueel van zwart/wit en een hele regenboog daartussen. Daar komt het op neer.
– heteroseksualiteit = Seksuele aantrekking tot het andere geslacht.
– homoseksualiteit = Seksuele aantrekking tot hetzelfde geslacht. Binnenkort alweer gevierd in Antwerpen met een heuse Gay Parade.
– aseksualiteit = Geen enkele seksuele aantrekking voelen. Het kan.

– coprolagnie = We gaan geen enkel vorm uit de weg dus ook niet het seksueel genot beleven met (menselijke) uitwerpselen. Geen poepeklets dus maar poepseks.
– urolagnie = En na de poepseks ook de plasseks.
– saliromanie = Smakelijk! Saliromanie is seksueel genot beleven aan iets viezere dingen zoals kots en uitwerpselen.

– efebofilie = Seksuele voorkeur van volwassenen voor pubers. Nog net niet strafbaar. Wel al wat minder ‘gezond’.
– gerontofilie = seksuele aantrekking tot ouderen. Minder strafbaar. Een stuk gezonder. Alleen opletten voor hartaanvallen, krakende beenderen en falende pacemakers
– pedofilie = Uiteraard strafbaar vanwege het machtsverschil dat optreedt tussen een niet-geslachtsrijp kind en een volwassene. Ongelofelijk maar waar, het bezit van kinderporno werd pas strafbaar in 1995. Echt bizar dat dit nog maar zo lang wettelijk werd vastgelegd.

– exhibitionisme = In deze virtuele tijden kan dit wel al eens leiden tot gelekte naaktfoto’s of sekstapes. Exhibitionisme, het zichzelf graag naakt vertonen. Vroeger waren dat onder meer de potloodventen. Jasje open, niets eronder. Verrassing!
– frotteurisme = Dit zorgt al voor even grote verrassingen. Frotteurisme, het seksueel genot beleven aan het heimelijk aanraken van anderen. Touching me, touching you.

– necrofilie = Soms klagen mannen dat de vrouw er voor dood bij ligt. Deze mensen vinden dat niet erg. Integendeel. Necrofilie, de seksuele aantrekking tot handelingen met een overleden persoon.
– zoöfilie = Ook deze is strafbaar. Alweer vanwege het machtsverschil. Weinig kans namelijk dat je hond, paard, schaap bewust toestemming geeft.

– tantra = Hierover schreven we al een blogpost. Tantra valt te omschrijven als een spirituele manier om van seksuele energie te genieten.

En voor wie niet genoeg krijgt. Een filmpje met 30 parafilie vormen. Parafilie is de overkoepelende term voor afwijkende seksuele voorkeuren.

Ik vergeet er vast nog een hele hoop. Zijn er die jullie nog niet kenden en jullie verrast hebben? Let me know!

Ontdek meer

  • Pijnlijk waxen beu? Ga voor een vagacial. Op naar het schoonheidssalon voor alweer iets nieuws, de vagacial. Je raadt het waarschijnlijk wel maar de vagacial is ontstaan uit de samentrekking van vagina en facial. Een maskertje op […]
  • Vanilleseks en #wijvenweek Deze week is het #wijvenweek. Een week waarin blogsters zich van hun meest vrouwelijke kant laten zien, waarin zij aan wijverij doen. Volledig totaal compleet wijf zijn. En daar doe ik aan […]
  • Wat wil jij… Wat wil jij gaan doen vandaag? De vraag die op zowel de lippen van Spongebob (mijn held) brandt als op die van jou. Of zo zou het toch moeten. Ze zeggen soms wel eens: de liefde van de […]
  • Poly Riffs: Poly, wasda? Toen ik vorige maand mijn blogpost 'Kerstmis met partners' schreef, beging ik eigenlijk een nogal grove fout. Ik ging er ten onrechte vanuit dat alle lezers van deze blog bekend zijn met […]
  • Meer dan vijftig tinten. Gelukkig! Een hele tijd geleden las ik over een masterstudente die voor haar masterproef aan het onderzoeken was wat BDSM in Vlaanderen nu wel inhoudt. BDSM, je weet wel, dat waar Vijftig Tinten […]
  • Beauty is an attitude No matter who you are, there are parts of you that are beautiful and parts that aren’t beautiful. It’s hard to accept those parts that aren’t beautiful for a lot of people, but they aren’t […]
The following two tabs change content below.
Kenny

Kenny

27, both eyes wide open. Exploring the world on- and offline.
Kenny

Latest posts by Kenny (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.