BDSM VOOR BEGINNERS – LOVEWARE

Oproep in de Poepeklets groep, of er iemand interesse had in een workshop ‘BDSM voor Beginners’. Voorwaarde: een echte dummie zijn qua BDSM. Zonder veel nadenken en vooral met veel enthousiasme reageerde ik ‘me me me!’ en zo geschiedde.

Fast forward naar een paar weken later: mijn lief en ik komen excited aan in de Loveware shop in Mechelen. De Loveware shop is een lichte, stijlvol ingerichte boetiek die zichzelf omschrijft als progressief en feministisch. Van een groezelig weggemoffelde sfeertje geen sprake dus. Voor mijn lief is het de eerste keer in een seksshop en ook hij voelt zich vrijwel onmiddellijk op zijn gemak.  

We worden hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje en mogen plaatsnemen aan een tafel vol graaf uitziend BDSM-gerelateerd materiaal. Koorden, handboeien en een al meer gedurfde gagball met daartussen een wijntje, cola en nootjes. Het is een grappig zicht, de luchtige toon van de avond is gezet.

De workshop wordt gegeven door een aangenaam koppel, beide al lang bezig met BDSM.

If anyone knows the ropes, it’s them.

First things first, neen er is niets mis met je als je aan BDSM doet. Dat bewijst dit koppel en publiek wel. De BDSM’ers zijn getrouwd, hebben kinderen en het kunnen zo je buren zijn. Eerlijk? Het zijn je buren misschien wel. Ook de mensen mee aan tafel zijn van alle pluimage: twintigers, vijftigers, singles, koppels, mannen en vrouwen. Niemand is gehuld in latex en iedereen is nieuwsgierig. Sommigen hebben meer ervaring dan anderen, maar iedereen is benieuwd. Let’s start the show!

BDSM: boy have I got a lot to learn.

Het eerste uur is voornamelijk theorie. Hier ben ik zelf erg dankbaar voor, aangezien ik BDSM echt wil begrijpen. Het koppel legt de basics uit en beantwoordt alle vragen (ja, ook die ene gênante vraag die je eigenlijk niet durft stellen). Je krijgt zelfs een bundeltje informatie mee, kan je alles thuis nog eens rustig nalezen ;)

Wat mijn lief en ik er vooral uit opsteken: communicatie, veiligheid en respect zijn alles. Drie fundamentele zaken waar je niet omheen kan bij BDSM. Ook drie dingen waar je als vanilla veel van kan leren.

In BDSM is alles bespreekbaar en worden er duidelijke grenzen gesteld. Zachte grenzen zijn bespreekbaar, harde grenzen worden niet overschreden. Een stopwoord of code (denk ‘oranje’ voor waarschuwing, ‘rood’ voor stop) wordt op voorhand afgesproken en gebruikt. Van onenightstands waarbij grenzen worden overschreden is bij BDSM geen sprake. Hoe extreem BDSM soms ook lijkt, alles is doordacht. Hier kunnen vanilla-peeps nog een serieus puntje aan zuigen.

Ook veiligheid is onontbeerlijk bij BDSM. Na een korte toer rond de tafel (toegegeven, deze tafel is misschien biased) komt duidelijk naar voren dat iedereen al eens geëxperimenteerd heeft. Spanking, (lichtjes) krabben, bijten, vastbinden met een sjaaltje… it’s all part of the game. Vanaf dat je iets ruwer vrijt dan puur vijf minuten missionaris and that’s it, kan dit gecategoriseerd worden als BDSM. Veel mensen experimenteren dus, maar we praten er niet over, en juist dàt maakt het gevaarlijk.

Voor de BDSM-community is respect voor elkaar ook zeer belangrijk. Pervs die op fora willen loeren of vuile ongepaste praat komen verkopen, worden er onmiddellijk uitgehaald.

De gouden regel: zolang de sub akkoord is en je anderen niet stoort, kan er veel in BDSM. Zodra iemand zich online of in real life echter niet op zijn gemak voelt, wordt er ingegrepen.

En nu is’t aan ons: playtime! 

Na het uur theorie was het tijd voor praktijk. Een light versie, want het blijf BDSM voor beginners natuurlijk ;)

Er gaan handboeien, gagballs, zweepjes, tepelklemmen (die je trouwens niet alleen op je tepels kan zetten) en ander leuks rond. Iedereen bekijkt alles met interesse, voelt hoe hard die klemmen eigenlijk echt gaan en heeft er gewoon plezier in.

En dan wordt het nog wat actiever, twinkelende oogjes alom. Per twee krijgen we een touw waarmee we een zeer simpele bondage techniek uitvoeren. Afwisselend binden mijn lief en ik elkaars polsen vast, ondertussen grapjes makend over scheepsknopen.

Het laatste deel van de workshop bestaat uit het verkennen van de verschillende soorten zweepen in de Loveware shop. Je hebt floggers, paddles, canes, spankers, zwepen uit leer, zwepen uit fluweel,… voor ieder wat wils!

Er wordt uitgelegd waar je wel mag slaan (overal waar er vet zit) en waar absoluut niet (vitale organen, onderrug, buik, gewrichten). De meester laat verschillende technieken zien die we mogen uittesten op een gewillige pop.

Praktijk, the real deal.

Mijn lief en ik gaan juist dat weekend op citytrip, dus we nemen direct de proef op de som. We testen de handboeien en spanker die we gekregen hebben van de Loveware shop ineens uit. Spannend!

Wat we geleerd hebben in de workshop nemen we ook mee: we communiceren op voorhand wat we wel en wat we zeker niet willen. Ik ga ermee akkoord me onderdanig op te stellen, hij neemt als dominante het heft in handen.

De ‘soft limits’ handboeien zijn zowel zacht als hard. Ze voelen fluweelzacht aan, maar zijn ijzersterk. Ik kan dus niet zomaar weg, en dat maakte het net zo leuk. Harde handboeien uit leer, daar zijn we nog net iets te vanilla voor, dus dit was perfect.

De piéce de resistance is natuurlijk de pràchtige handmade spanker die we meekregen. De spanker heeft zowel een zachte ‘padded’ kant als een harde kant, for real spanking. Aangezien er bij spanking weinig risico is op ‘te hard’ slaan, gingen we voor dit model.

En boy o boy did we have fun. Het afwisselen tussen de harde en zachte kant is voor mij ideaal. Je weet als onderdanige niet wanneer de ander gaat spanken, hoe hard én met welke kant. Hij vond het dominant zijn ook héérlijk, dus zeker voor herhaling vatbaar

En toen waren we als koppel plots ietsje minder vanilla ;)

Conclusie

De BDSM workshop voor Beginners is voor iedereen met interesse in BDSM, ook totale leken zijn er welkom. Je voelt je op je gemak, de sfeer is luchtig en niemand doet raar.
Het is een leuke introductie in BDSM, wij hadden een hele fijne ervaring!

Wil je zelf graag zo’n BDSM voor Beginners workshop meemaken?

Wanneer?
  Op 21 juni 2017 is de volgende workshop, begint om 20.00u.
Waar? Loveware Shop Mechelen, Graaf Van Egmontstraat 5, 2800 Mechelen
Kostprijs: 40,00 euro per persoon. Al krijgen we bij Poepeklets 10% korting. Hoera! ‘Poepeklets’ gebruiken bij het afrekenen. Inschrijven hier!
Hurry, want de plaatsen zijn beperkt.

Ontdek meer

  • Gelezen en.. Fifty Shades of Grey Fifty Shades / Vijftig Tinten. Huismoederporno. Te beginnen met Fifty Shades of Grey / Vijftig Tinten Grijs. Ik moet toegeven dat dit het eerste boek is dat ik heb uitgelezen in […]
  • Your kink is not my kink – BDSM in Vlaanderen We leven in digitale wereld. Eentje waarbij de meeste extreme vormen van BDSM op een muisklik van ons verwijderd zijn. Plasseks, poepseks, body modification, ... Je vindt alles […]
  • Meer dan vijftig tinten. Gelukkig! Een hele tijd geleden las ik over een masterstudente die voor haar masterproef aan het onderzoeken was wat BDSM in Vlaanderen nu wel inhoudt. BDSM, je weet wel, dat waar Vijftig Tinten […]
  • You ain’t ever had a pet like me Soft Kitty, hot Kitty Little ball of fur Happy kitty, horny kitty purr purr purr When a vanilla ('Vanilla' is a term used by the BDSM world to refer to people who do not participate […]
  • Workshop ‘bondage voor beginners’ Dinsdagavond, Mechelen. De vriendin en ik zitten samen met nog een jong koppel en 2 joviale vriendinnen in de Loveware shop voor een workshop 'bondage voor beginners.' Rebecca van […]
  • Eat Drink Man Woman Heupwiegend liep ze voor me uit op hoge kurkzolen schoenen, die haar korte gestalte goedmaakten. Het leren minirokje was zo kort dat ik de onderkant van haar billen kon zien; het haar […]
The following two tabs change content below.

Ellie

Latest posts by Ellie (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.